miercuri, 10 decembrie 2008

El Negro - Lansare ANTIPANICA


El Negro au sustinut aseara, 3 decembrie (de ziua nationala reggae), in Club Fabrica, concertul de lansare al celui de-al patrulea album al trupei Antipanica.

Bucurandu-se de o promovare puternica, evenimentul a fost foarte bine primit de cei aproximativ 400 de fani care au umplut de culoare si bunadispozitie clubul, cantand alaturi de trupa si dansand in ritmul luminos de reggae.
Daca ar trebui sa caracterizez intr-un singur cuvant concertul de aseara as zice: soare. Am realizat ulterior cat de reprezentative au fost piesele pentru mesajul continut in titlul albumului : Antipanica.

Muzica, textele, atitudinea trupei, degajarea, veselia, lejeritatea miscarilor si dialogul cu publicul, totul a fost parca facut sa inlature orice urma de stres. La inceput oarecum rezervat, publicul s-a animat instantaneu cand El Negro, intr-o formula complexa de 10 artisti, au urcat pe scena si au inceput sa cante fara nici o introducere.

Prima piesa a fost "Ne miscam mai dinamic" dupa care a urmat imediat "Lasa-ma", piesa inclusa in noul album al carei videoclip este deja difuzat pe posturile de muzica.Concertul a fost dublat in background de o proiectie de visual art perfect compatibila cu muzica si atmosfera, care a dat un plus de culoare; la un moment dat, s-a facut o pauza intre piese, pauza in care s-au vizionat lucrarile si fotografiile primite la concursul de artwork lansat de trupa:Campania Antipanica.

El Negro a cantata aseara alaturi de cateva personaje din lumea muzicala care au colaborat si la realizarea albumului. Astfel, primul care a urcat pe scena a fost Filip de la Sport Sangeros 3, care a contribuit la realizarea versurilor, iar in concert a cantat alaturi de Bogdan Negroiu cover-ul piesei “Could you be loved” a lui Bob Marley.
A urmat la scurt timp Selecta B, (cel care s-a ocupat si de "incalzirea" publicului inainte si dupa concertul propriuzis), dinamizand atmosfera cu "Doua fire de iarba" si bineinteles, Iulia Macovei (fata de pe coperta albumului) care a facut un duet cu Bogdan pe remake-ul piesei Buna seara iubito.

Piesa Ploaia a fost cantata de doua ori la rand, pentru ca publicul simtea nevoia sa se manifeste vocal in toata puterea lui.Asadar, concertul de aseara a fost un spectacol complet de muzica reggae live, dans, jocuri de culori, bunadispozitie, prezente pe scena din cele mai diverse, un eveniment mai mult decat reusit.

"Lasa-ma, mai lasa-ma
Gandurile mele-s cocotate pe un nor
Lasa-ma sa zbor usor
.......
No no no, nu e panica
Excesele-s normale te purifica
Dezechilibru de-a visa nu te intoxica"
(versuri Lasa-ma)


Albumul Antipanica cuprinde 14 track-uri:
1. Lasa-ma
2. Ploaia
3. Lumina la baie
4. Stand By
5. Buna seara iubito!
6. Linistea
7. Doua fire de iarba
8. Dau muzica mai tare
9. Deschide noaptea
10. Intermezzo
11. Ne miscam mai dinamic
12. Antipanica
13. Linistea (dub eon edit)
14. Ploaia (remix)

Niciun comentariu: